Oto zbiór przepisów na moje najlepsze, ulubione dania i słodkości wielkanocne: pyszny sernik, klasyczną babę drożdżową, dużo różnych mazurków, wyśmienitą paschę wielkanocną, a także mięsa, sałatki i nie tylko.
W zestawieniu również trochę porad kulinarnych, które ułatwią kulinarne przygotowania do Świąt Wielkanocnych, w tym porady jak przygotować wielkanocnego baranka z masła.
Mazurki
Mazurki to klasyka wielkanocnego stołu. Mam dla Was duży wybór przepysznych i prostych w przygotowaniu mazurków.
Wypieki i desery
Świąteczne wypieki i desery – baba drożdżowa, babki, serniki, makowce i przede wszystkim wyśmienita twarogowa pascha. Dodatkowo trochę tortów, trufli i ciasteczek do popołudniowej, świątecznej kawy.
Mięsa, dania, sałatki i dodatki
Moje propozycje na mięsa, sałatki oraz dodatki na wielkanocny stół oraz na świąteczny obiad. W tym wyśmienity sos jajeczno-chrzanowy, który polecam gorąco do wędlin i jajek.
Domowe pieczywo
Może skusicie się również na upieczenie prostego chleba, czy pachnącej domowej chałki do wielkanocnego śniadania?
Przyprawy i dodatki
Domowy cukier waniliowy, wiórki pomarańczowe czy chrupiąca posypka orzechowa przydadzą się podczas pieczenia i dekorowania wielkanocnych wypieków.
Porady kulinarne
Polecam Wam również kilka cennych porad kulinarnych, które ułatwią Wam kulinarne przygotowania do Wielkanocy.