by Katarzyna Anders

Przepisy na Wielkanoc wraz z poradami

Zestawienia

Oto zbiór przepisów na moje najlepsze, ulubione dania i słodkości wielkanocne: pyszny sernik, klasyczną babę drożdżową, dużo różnych mazurków, wyśmienitą paschę wielkanocną, a także mięsa, sałatki i nie tylko.

W zestawieniu również trochę porad kulinarnych, które ułatwią kulinarne przygotowania do Świąt Wielkanocnych, w tym porady jak przygotować wielkanocnego baranka z masła.

Mazurki

Mazurki to klasyka wielkanocnego stołu. Mam dla Was duży wybór przepysznych i prostych w przygotowaniu mazurków.

Wypieki i desery

Świąteczne wypieki i desery – baba drożdżowa, babki, serniki, makowce i przede wszystkim wyśmienita twarogowa pascha. Dodatkowo trochę tortów, trufli i ciasteczek do popołudniowej, świątecznej kawy.

Mięsa, dania, sałatki i dodatki

Moje propozycje na mięsa, sałatki oraz dodatki na wielkanocny stół oraz na świąteczny obiad. W tym wyśmienity sos jajeczno-chrzanowy, który polecam gorąco do wędlin i jajek.

Domowe pieczywo

Może skusicie się również na upieczenie prostego chleba, czy pachnącej domowej chałki do wielkanocnego śniadania?

Przyprawy i dodatki

Domowy cukier waniliowy, wiórki pomarańczowe czy chrupiąca posypka orzechowa przydadzą się podczas pieczenia i dekorowania wielkanocnych wypieków.

Porady kulinarne

Polecam Wam również kilka cennych porad kulinarnych, które ułatwią Wam kulinarne przygotowania do Wielkanocy.

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
Zestawienia