Kruche, migdałowe ciasteczka kwiatki z różowym lukrem wprowadzą wiosnę na Wasz stół. Są bardzo proste w przygotowaniu.
Ciasteczka są bardzo kruche i pyszne – rozpływają się w ustach. A różowy lukier jest malinowo-cytrynowy, dzięki czemu ma pyszny kwaskowy posmak, a wyrazisty kolor uzyskujemy bez żadnych sztucznych barwników.
Dodatkową zaletą, jest że lukier jest dość gęsty i ma intensywny kolor, a jest zwykłym lukrem na soku, a nie lukrem królewskim na białkach – to zaleta, jeśli ktoś obawiałby się używania surowych białek lub nie mógł, ze względu na małe dzieci.
Z ciastem, jak na tak kruche, pracuje się całkiem przyjemnie podczas wykrawania, jeśli tylko pamiętamy, by dobrze je chłodzić w lodówce i wyjmować oraz wałkować po małym kawałku.
Kruche migdałowe ciasteczka z malinowo-cytrynowym lukrem to duet idealny! Szczególnie na Wielkanoc :)