by Katarzyna Anders

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Śniadania, lunche, kanapkiRzodkiewkaTwarógWegetariańskieFitKuchnia polska

Pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Najlepszy sposób wykorzystania świeżych nowalijek.

Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie.

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – przepis

Porcja

na 2 duże porcje

Składniki

  • 250 g sera białego twarogowego półtłustego
  • 70 g rzodkiewek
  • 10 g szczypiorku lub zielonej cebulki
  • 1 i 1/2 łyżki śmietany 18%
  • 1/4 łyżeczki soli

Wykonanie

  • z rzodkiewek odkroić końcówki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać
  • twaróg rozgnieść widelcem, a następnie wymieszać ze śmietaną i solą na w miarę gładką masę
  • wmieszać szczypiorek i rzodkiewkę. Można wmieszać większą część nowalijek, a trochę zostawić do posypania twarożka z wierzchu, by ładniej się prezentował
  • najlepiej podawać z pieczywem

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
Śniadania, lunche, kanapkiRzodkiewkaTwarógWegetariańskieFitKuchnia polska
Przepis własny