Niezwykły sernik na orzechowym spodzie, pokryty kremem pralinowym i posypany orzechami w karmelu. Jest intensywnie orzechowy o mocnym karmelowym posmaku. Zachwyci każdego fana orzechów laskowych i serników – to połączenie jest idealne!
Krem pralinowy powstaje ze zmiksowanych orzechów laskowych zatopionych w karmelu. Z tym przepisem łatwo ją przyrządzicie, choć oczywiście trzeba uważać na gorący karmel. Ale zaręczam – efekt jest tego wart!
Polecam Wam również sam kruchy spód z orzechów laskowych – stanowi doskonałą bazę dla sernika, nie namaka, ma cudowny orzechowy smak.
Krem pralinowy jest dość delikatny – przyrządzajcie ten sernik, tylko gdy możecie go przechowywać w lodówce i wyjąć tylko na czas serwowania. Jeśli potrzebujecie sernika, który może długo leżeć na stole to przejrzyjcie moje inne przepisy na serniki.