Zebrałam dla Was przepisy na dania sylwestrowe i karnawałowe oraz pyszne, proste desery. We wpisie również porady.
by Katarzyna Anders
Zebrałam dla Was przepisy na dania sylwestrowe i karnawałowe oraz pyszne, proste desery. We wpisie również porady.
Świąteczne kruche ciasteczka o aromacie żurawiny, pomarańczy i wanilii. Bardzo kruche i maślane, z iskrzącą cukrową posypką.
Piernikowe kakao”do-it-yourself” wraz z ozdobną etykietą, to pomysł na pyszny, słodki prezent z okazji Świąt Bożego Narodzenia.
Tradycyjny barszcz czerwony, wigilijny na zakwasie. Mocno esencjonalny, bo przygotowany z dodatkowej, dużej ilości buraków.
Linzer Torte, czyli krucha tarta z orzechów laskowych, z warstwą słodkiej konfitury malinowej i odrobiną lukru, to połączenie idealne, nie tylko na Święta.
Dekoracyjny zimowy tort, przełożony szybką konfiturą z żurawiny oraz kremem z białej czekolady, mascarpone i śmietany.
Kruche paszteciki z pieczarkami to idealny wegetariański dodatek do wszelkich zup, między innymi rosołu czy barszczu.
Wyjątkowa domowa czekolada mleczna z bakaliami – wyjątkowa, bo sami możecie zdecydować co chcecie do niej wrzucić :)
Wyśmienity deser! Budyń z kaszy jaglanej, ze słodką, karmelizowaną gruszką w korzennym sosie. Bez jajek i bez glutenu.
Prawdziwy barszcz wigilijny powinien powstać na zakwasie buraczanym. Zapewni on wspaniały i głęboki smak oraz kolor zupy.
Rozgrzewające, domowe kakao o korzennym, piernikowym aromacie to najlepszy napój na chłodny, zimowy wieczór.
Gorący kisiel wiśniowy o aromacie piernika i pomarańczy, to najlepszy deser na grudniowe dni. Zapomnicie o gotowych kisielach!