by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Chili con carne

Tradycyjne chili con carne to sycące i ostre danie jednogarnkowe, podawane z ryżem, nachosami, tacosami lub chlebem.

Gołąbki w sosie pomidorowym

Klasyka polskiej kuchni – tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w liście kapusty i polane sosem pomidorowym.

Pappardelle z sosem grzybowym

Jajeczny makaron pappardelle z kremowym sosem z grzybów leśnych, posypany świeżą natką pietruszki i parmezanem.

Potrawka z kurczaka, dyni i papryki

Jesienna, kolorowa potrawka z kurczaka, dyni i papryki. Lekko ostra, rozgrzewająca i sycąca. Idealny, szybki obiad na chłody.

Muffiny korzenne z jabłkami

Prawdziwe jesienno-zimowe muffinki: z jabłkami i orzechami, o korzennym, piernikowym aromacie. Z chrupiącą posypką!

Linguine z pesto brokułowym

Pesto brokułowe z orzechami włoskimi, to alternatywa dla tradycyjnego pesto, która jest zaskakująco zbliżona w smaku.

Tort Szwarcwaldzki

Bardzo dekoracyjny, kontrastowy tort wiśniowo-czekoladowy, przełożony białym waniliowym kremem z mascarpone i kremówki.

Tort migdałowo-kajmakowy

Prosty i szybki, ale też wystawny tort, na puszystym biszkopcie migdałowym, przełożony kremem kajmakowym i migdałami.