Ciasteczka “do-it-yourself” w słoiku, wraz z ozdobną etykietą z instrukcją, będą słodkim prezentem z okazji Mikołaja czy Świąt.
by Katarzyna Anders
Ciasteczka “do-it-yourself” w słoiku, wraz z ozdobną etykietą z instrukcją, będą słodkim prezentem z okazji Mikołaja czy Świąt.
Tradycyjne chili con carne to sycące i ostre danie jednogarnkowe, podawane z ryżem, nachosami, tacosami lub chlebem.
Klasyka polskiej kuchni – tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w liście kapusty i polane sosem pomidorowym.
Jajeczny makaron pappardelle z kremowym sosem z grzybów leśnych, posypany świeżą natką pietruszki i parmezanem.
Jesienna, kolorowa potrawka z kurczaka, dyni i papryki. Lekko ostra, rozgrzewająca i sycąca. Idealny, szybki obiad na chłody.
Prawdziwe jesienno-zimowe muffinki: z jabłkami i orzechami, o korzennym, piernikowym aromacie. Z chrupiącą posypką!
Pesto brokułowe z orzechami włoskimi, to alternatywa dla tradycyjnego pesto, która jest zaskakująco zbliżona w smaku.
Jesienna sałatka z pieczoną dynią hokkaido, gruszką i serem camembert na szpinaku, posypana orzechami włoskimi.
“Bon-Żur!” :) W październiku miałam przyjemność odwiedzić plan zdjęciowy programu “Księgowa w kuchni” z Marią Ożgą.
Bardzo dekoracyjny, kontrastowy tort wiśniowo-czekoladowy, przełożony białym waniliowym kremem z mascarpone i kremówki.
Pasta groszkowo-bazyliowa ze słonecznikiem, do smarowania pieczywa. Wegetariańska, kolorowa i zdrowa.
Prosty i szybki, ale też wystawny tort, na puszystym biszkopcie migdałowym, przełożony kremem kajmakowym i migdałami.