Małdrzyki krakowskie, to tradycyjne placki twarogowe z Małopolski, podawane na słodko, najczęściej z cukrem pudrem.
by Katarzyna Anders
Małdrzyki krakowskie, to tradycyjne placki twarogowe z Małopolski, podawane na słodko, najczęściej z cukrem pudrem.
Wykwintna tarta z kurkami i serem pecorino w nadzieniu jajeczno-śmietanowym. Spód jest bardzo kruchy, góra zrumieniona.
Sorbet z soku pomarańczowego na patyku to mój niezawodny sposób na upały. Błyskawiczny w przygotowaniu, niskokaloryczny.
Lody pełne ulubionych batoników – istna rozpusta! :) Możecie dodać swoje ulubione słodkości i stworzyć własny smak.
Okrągłe cukinie z farszem z kaszy jaglanej, pomidorów i fety, to jedno z najlepszych dań wegetariańskich jakie robiłam!
Szybkie i zdrowe, przy tym pełne smaku danie wegetariańskie. Kurki świetnie komponują się z suszonymi pomidorami i fetą.
Lody tiramisu bez maszyny i bez mieszania, z ciasteczkami amaretti i czekoladą, posypane kakao. Przepyszne domowe lody.
Domowe lody orzechowe, bez maszyny i bez mieszania! Z orzechów laskowych, z dodatkiem chrupiącej posypki orzechowej.
Ekspresowa zupa pomidorowa, a raczej zupa krem. Sycąca i pełnowartościowa – jest mocno pomidorowa, na rosole, z ryżem.
Bardzo prosty i mocno orzeźwiający sorbet nektarynkowy, w formie loda na patyku, to najlepszy pomysł na upały!
Najlepsze klasyczne leniwe pierogi z twarogu. Smakują jak pierogi leniwe z barów mlecznych czy ze szkolnej stołówki.
Tradycyjne ciasto drożdżowe z porzeczkami, ze słodką kruszonką, posypane cukrem pudrem, to najlepsza letnia klasyka.