Prosty i szybki, ale też wystawny tort, na puszystym biszkopcie migdałowym, przełożony kremem kajmakowym i migdałami.
by Katarzyna Anders
Prosty i szybki, ale też wystawny tort, na puszystym biszkopcie migdałowym, przełożony kremem kajmakowym i migdałami.
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu batoniki musli z kajmakiem i czekoladą – na szybką , zdrową przekąskę!
Słynne, amerykańskie ciasto z nadzieniem z dyni, mleka kondensowanego i przypraw korzennych, na kruchym spodzie.
Domowe purée z dyni – do ciast i innych wypieków, placuszków, klusek czy deserów oraz do słynnego ciasta Pumpkin Pie.
Wilgotne, treściwe muffinki, pełne kawałków gruszek i białej czekolady. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu.
Rozpływająca się w ustach, deserowa tarta z kremem z kajmaku i masła orzechowego oraz warstwą czekolady mlecznej.
Pieczone frytki z batatów, czyli słodkich ziemniaków, to ciekawa odmiana od klasycznych frytek. Są zdrowe i kolorowe.
Wyraziste i bardzo ostre grillowane udka z kurczaka w autentycznej jamajskiej marynacie. Danie jamajskiej kuchni “Jerk”.
Jeden z najprostszych jesiennych deserów – śliwki zapiekane pod słodką kruszonką z migdałami. Najlepsze na ciepło! :)
Domowy budyń bez jajek, bo przygotowany na bazie ryżu. Ma rewelacyjny karmelowy smak. Najlepszy z sosem karmelowym!
Galette, czyli krucha, rustykalna tarta pieczona bez formy. Tym razem gruszkowo-śliwkowa z orzechową nutą.
Wyrazista, wegetariańska zupa krem z marchwi, z gorgonzolą i nutką słodyczy. Posypana orzechami smakuje wspaniale.