by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Pumpkin Pie

Słynne, amerykańskie ciasto z nadzieniem z dyni, mleka kondensowanego i przypraw korzennych, na kruchym spodzie.

Purée z dyni

Domowe purée z dyni – do ciast i innych wypieków, placuszków, klusek czy deserów oraz do słynnego ciasta Pumpkin Pie.

Pieczone bataty

Pieczone frytki z batatów, czyli słodkich ziemniaków, to ciekawa odmiana od klasycznych frytek. Są zdrowe i kolorowe.

Crumble ze śliwkami i migdałami

Jeden z najprostszych jesiennych deserów – śliwki zapiekane pod słodką kruszonką z migdałami. Najlepsze na ciepło! :)

Budyń ryżowy karmelowy

Domowy budyń bez jajek, bo przygotowany na bazie ryżu. Ma rewelacyjny karmelowy smak. Najlepszy z sosem karmelowym!

Galette z gruszkami i śliwkami

Galette, czyli krucha, rustykalna tarta pieczona bez formy. Tym razem gruszkowo-śliwkowa z orzechową nutą.

Krem z marchewki z gorgonzolą

Wyrazista, wegetariańska zupa krem z marchwi, z gorgonzolą i nutką słodyczy. Posypana orzechami smakuje wspaniale.