by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Salsa pomidorowa do nachos

Pikantna, mocno pomidorowa i szybka w przygotowaniu salsa meksykańska do nachos. Konsystencja idealna do nabierania czipsami czy właśnie nachos.

Dip serowy

Kremowy, lekko pikantny dip serowy do maczania – głównie nachos, ale też kawałków warzyw czy innych przekąsek.

Nachos z tortilli pszennej

Pikantne, super chrupiące, domowe nachos z tortilli pszennej, czyli tortilla chips – jeśli raz spróbujecie, nie oderwiecie się od nich!

Mini wrapy z tortilli z łososiem

Prosta, a bardzo smaczna propozycja przekąski na imprezę. Mini wrapy lubi każdy, są poręczne i wygodne w jedzeniu.

Tortille pszenne

Przepis na idealne tortille pszenne. Świetne w smaku i elastyczne – można je napełnić dowolnym nadzieniem lub zrobić z nich wrapy na imprezy.

Zabajone

Wspaniały i zarazem prosty, włoski deser z żółtek, cukru i słodkiego likieru. Zabajone (czy zabaglione, zabaione) pochodzi z Wenecji.

Ciasto jabłkowe z mascarpone

Torta di mele e mascarpone, czyli włoskie ciasto jabłkowe czy też szarlotka z serkiem mascarpone. Szybkie, wilgotne i bez masła.

Sos żurawinowo-jabłkowy do mięsa

Sos, czy raczej konfitura żurawinowo-jabłkowa do różnych mięs, a szczególnie gęsiny czy kaczki. Jest szybka i prosta.

Kapusta włoska z żurawiną

Kapusta włoska tak przyrządzona jest świeża i lekka, z ciekawym akcentem w postaci żurawiny. Bardzo szybka w przygotowaniu.