by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Kalarepa na gęsto

Młoda kalarepa na gęsto, czyli oberiba na gęsto, to jedno z moich ulubionych warzyw. Ma świeży, wiosenny smak, a jej przygotowanie jest szybkie i łatwe.

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Jedno z najprostszych dań makaronowych kuchni włoskiej – spaghetti alio olio e peperoncino, czyli włoska pasta z czosnkiem, oliwą i pikantnymi papryczkami peperoncino.

Gruszki zapiekane w cieście czekoladowym

Co na szybki i prosty deser? Gruszki w cieście czekoladowym! Przygotujemy je w 40 minut i wyjdzie nam idealne ciasto czekoladowe pełne aromatycznych gruszek.

Sos Mojo Verde

Przepis jak zrobić kolendrowo-czosnkowy sos Mojo Verde z Wysp Kanaryjskich. Ten hiszpański, zielony sos jest serwowany głównie z ziemniakami Papas Arrugadas.

Crêpes Suzette – płonące naleśniki

Przepis na oryginalne Crêpes Suzette, czyli francuskie, płonące naleśniki w sosie pomarańczowym. Są absolutnie przepyszne, a do tego jak efektowne!

Pączki na serku homogenizowanym

Błyskawiczne mini pączki na serku homogenizowanym to genialny, szybki pomysł na Tłusty Czwartek. Te pączusie są puszyste, lekkie i tak proste w przygotowaniu.

Popcorn karmelowy

Domowy popcorn to idealna przegryzka do chrupania. Popcorn karmelowy natomiast, jest pysznym, słodkim podkręceniem klasyki. Jaki zatem zrobić domowy popcorn?

Naleśniki z serem twarogowym

Jak zrobić naleśniki z serem? Nie ma nic prostszego – to tradycyjne polskie danie jest niezwykle proste w przygotowaniu.

Ciasteczka czekoladowe na kefirze

Wspaniałe ciastka czekoladowe z “niczego”! Są wspaniałym przepisem na coś słodkiego i szybkiego z podstawowych składników z lodówki i spiżarni.