Pavlova w formie dwupiętrowego tortu bezowego ze słodkim kremem waniliowym z mascarpone i śmietany oraz karmelizowanymi, cynamonowymi śliwkami.
by Katarzyna Anders
Pavlova w formie dwupiętrowego tortu bezowego ze słodkim kremem waniliowym z mascarpone i śmietany oraz karmelizowanymi, cynamonowymi śliwkami.
Jeden z najlepszych pomysłów na jajecznicę – jajecznica z kurkami! Wczesną jesienią to idealne, rozgrzewające i sycące śniadanie.
Makaron z sosem kurkowym, a dokładniej fettuccine z sosem kurkowym to danie wspaniałe – sycące, pełne smaku, aksamitne. Najlepsze danie w sezonie kurkowym!
Makaron z pomidorami, to jedno z najprostszych i najlepszych dań. Tutaj w greckiej wersji z makaronem kritharaki i aromatycznymi pomidorami. Smak lata!
Porzeczanki, czyli bułeczki z nadzieniem z porzeczek, drożdżówki z porzeczkami. Przepis jak na klasyczne, najlepsze jagodzianki, tym razem w wersji z czerwonymi porzeczkami.
Pieczona feta z pomidorami po grecku – danie niezwykle proste, a jak wspaniałe! Pieczony ser feta z dodatkiem pomidorów, papryki i oregano staje się pyszny.
Cukier różany – powala cudownym zapachem, smakiem i różowym kolorem. Idealnie sprawdzi się do napojów i deserów dla wszystkich fanów różanego smaku.
Truskawkowy tort lodowy z bezą to letni deser idealny. Połączenie blatów bezowych z lodami, to jeden z najlepszych duetów deserowych, jaki Wam polecam.
Jeden z najlepszych włoskich deserów – klasyczna panna cotta waniliowa, polana domowym sosem z truskawek. Aksamitna, delikatna, rozpływająca się w ustach.
Mrożone smoothie melonowe jest świetnym napojem lub mrożonym deserem na upały. Zrobione z melona kantalupa ma żywy, pomarańczowo-różowy kolor i słodki smak.
Szybki i pyszny wegetariański makaron po chińsku z warzywami. Przyrządzicie go w 20 minut i na pewno będziecie zachwyceni, szczególnie warzywami, które w tym sosie nabierają wspaniałego smaku!
Guasacaca to zielony dip czy też sos z awokado. Ta salsa jest blisko spokrewniona z guacamole, jednak nieco bardziej wyrazista, przez zawartość octu. Pochodzi z Wenezueli.