by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Tort Pavlova z karmelizowanymi śliwkami

Pavlova w formie dwupiętrowego tortu bezowego ze słodkim kremem waniliowym z mascarpone i śmietany oraz karmelizowanymi, cynamonowymi śliwkami.

Jajecznica z kurkami

Jeden z najlepszych pomysłów na jajecznicę – jajecznica z kurkami! Wczesną jesienią to idealne, rozgrzewające i sycące śniadanie.

Makaron z sosem kurkowym

Makaron z sosem kurkowym, a dokładniej fettuccine z sosem kurkowym to danie wspaniałe – sycące, pełne smaku, aksamitne. Najlepsze danie w sezonie kurkowym!

Kritharaki z pomidorami

Makaron z pomidorami, to jedno z najprostszych i najlepszych dań. Tutaj w greckiej wersji z makaronem kritharaki i aromatycznymi pomidorami. Smak lata!

Porzeczanki

Porzeczanki, czyli bułeczki z nadzieniem z porzeczek, drożdżówki z porzeczkami. Przepis jak na klasyczne, najlepsze jagodzianki, tym razem w wersji z czerwonymi porzeczkami.

Bougiourdi – zapiekana feta z pomidorami

Pieczona feta z pomidorami po grecku – danie niezwykle proste, a jak wspaniałe! Pieczony ser feta z dodatkiem pomidorów, papryki i oregano staje się pyszny.

Cukier różany

Cukier różany – powala cudownym zapachem, smakiem i różowym kolorem. Idealnie sprawdzi się do napojów i deserów dla wszystkich fanów różanego smaku.

Tort lodowy bezowo-truskawkowy

Truskawkowy tort lodowy z bezą to letni deser idealny. Połączenie blatów bezowych z lodami, to jeden z najlepszych duetów deserowych, jaki Wam polecam.

Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym

Jeden z najlepszych włoskich deserów – klasyczna panna cotta waniliowa, polana domowym sosem z truskawek. Aksamitna, delikatna, rozpływająca się w ustach.

Mrożone smoothie melonowe z kantalupy

Mrożone smoothie melonowe jest świetnym napojem lub mrożonym deserem na upały. Zrobione z melona kantalupa ma żywy, pomarańczowo-różowy kolor i słodki smak.

Makaron z warzywami po chińsku

Szybki i pyszny wegetariański makaron po chińsku z warzywami. Przyrządzicie go w 20 minut i na pewno będziecie zachwyceni, szczególnie warzywami, które w tym sosie nabierają wspaniałego smaku!

Sos Guasacaca

Guasacaca to zielony dip czy też sos z awokado. Ta salsa jest blisko spokrewniona z guacamole, jednak nieco bardziej wyrazista, przez zawartość octu. Pochodzi z Wenezueli.