Szybki sposób na podanie szparagów – z przyrumienionym boczkiem i parmezanem oraz jajkiem na miękko z płynnym żółtkiem. Prosty, szybki i wykwintny przepis.
by Katarzyna Anders
Szybki sposób na podanie szparagów – z przyrumienionym boczkiem i parmezanem oraz jajkiem na miękko z płynnym żółtkiem. Prosty, szybki i wykwintny przepis.
Wspaniały sposób na ziemniaki w soli prosto z Wysp Kanaryjskich! Oryginalny kanaryjski przepis z pewnością Was zaskoczy, a marszczone ziemniaki zasmakują.
Wspaniały mazurek z konfiturami malinową i morelową oraz skarmelizowaną bezą włoską! Kruchy spód, owocowe nadzienie i bezowa pianka to cudowne połączenie.
Jak barwić jajka w łupinach cebuli? I jak ozdobić jajka listkami? Wszystko znajdziecie w tym wpisie o robieniu wielkanocnych jajek metodą barwienia cebulą.
Żurek wielkanocny na zakwasie to tradycyjna zupa na wielkanocny stół. Przygotowany na wędzonce, z białą kiełbasą, z zakwasem żytnim i zabielony śmietaną.
Jak zrobić domowy zakwas na żurek wielkanocny? Podaję niezawodny przepis na zakwas żytni oraz omawiam wszystkie zasady, dzięki którym zakwas się uda.
Puszysta babka ucierana – pyszna, wilgotna, z delikatnymi nutami wanilii i cytryny, oblana lukrem cytrynowym. To idealna babka na Wielkanoc.
Pomysł na przystawkę na Wielkanoc i nie tylko – pieczarki faszerowane boczkiem, serem i cebulą, zapieczone z jajkami przepiórczymi. Pysznie i wykwintnie!
Jeden z moich pierwszych i wciąż ulubionych wypieków drożdżowych – puszyste ciasto, chrupiące brzegi i maślano-cynamonowe wilgotne, słodkie warstwy.
Wyjątkowa sałatka łącząca ziemniaki, łososia, jajka i ogórki. Może być smacznym lunchem lub ciekawą odmianą na przyjęciu. Polecam tę sałatkę ziemniaczaną.
Młoda kalarepa na gęsto, czyli oberiba na gęsto, to jedno z moich ulubionych warzyw. Ma świeży, wiosenny smak, a jej przygotowanie jest szybkie i łatwe.
Do czego można użyć białek jaj? Po zrobieniu wypieków drożdżowych, kruchych oraz kremów i deserów często zostają nam białka. Jakie są desery na białkach?