Przepis jak zrobić kolendrowo-czosnkowy sos Mojo Verde z Wysp Kanaryjskich. Ten hiszpański, zielony sos jest tam serwowany głównie z ziemniakami Papas Arrugadas oraz smażonym serem, rybami, ale także z mięsami lub jako prosty dodatek do maczania chleba. Obok czerwonego sosu Mojo Rojo, jest absolutnie podstawowym dodatkiem.
Sos jest mocny i wyrazisty i idealnie podkreśla dania. Dla fanów kolendry i kuminu :)
Sos robiłam wspólnie z Kingą Korską z LaPalma.pl, która napisała świetną książkę kucharską “Kuchnia Kanaryjska” – kopalnię wiedzy o kuchni Wysp Kanaryjskich. Właśnie do tej książki wykonałam trochę zdjęć, w tym okładkowe i m. in. dlatego miałam przyjemność pogotować z Kingą autentyczną kuchnię kanaryjską. Polecam! – książkę możecie znaleźć na podanej stronie.