Wytrawny sos pomarańczowy do mięs, z karmelem i masłem. Idealny do kaczki, ale pasuje też do innych mięs drobiowych.
by Katarzyna Anders
Wytrawny sos pomarańczowy do mięs, z karmelem i masłem. Idealny do kaczki, ale pasuje też do innych mięs drobiowych.
Aromatyczne świąteczne pierniki polane lukrem, czekoladą, z orzechami włoskimi. Przepis jest w mojej rodzinie od 50 lat!
Aromatyczne świąteczne pierniczki czekoladowe z nutą pomarańczy, z pomarańczowym lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczy.
Zdrowa i szybka owsianka na wodzie, z suszonymi śliwkami, morelami i rodzynkami. Świetnie smakuje polana miodem.
Ciekawa i lekka wegetariańska sałatka z pieczonymi burakami, jabłkiem, serem feta i prażonymi orzechami laskowymi.
Pieczone buraki z fetą, zieloną pietruszką i lekkim dressingiem z oliwy i cytryny, to świetna przekąska lub dodatek.
Lekka, ale pożywna sałatka z grillowaną cukinią, indykiem, pomidorami i fetą. Szybka i prosta w wykonaniu.
Pieczona dynia to jedno z najsmaczniejszych warzyw. Tak przygotowana jest wyśmienitym dodatkiem do mięs czy innych dań.
Białe warzywa korzeniowe w wersji pieczonej. Oto przepis jak uzyskać najlepszy głęboki smak korzeni selera i pietruszki.
Ciasto intensywnie orzechowo-czekoladowe. Mokre i ciężkie. Z kremem Gianduia czyli domową Nutellą – czego chcieć więcej?
Orzechy laskowe to jedne z najsmaczniejszych orzechów, ale ciemna skórka może im nadać gorzki smak. Jak się jej pozbyć?
Pyszne i proste ciasto ucierane ze śliwkami i mocnym aromatem cynamonu. Obowiązkowe w sezonie na śliwki.