by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Sos pomarańczowy

Wytrawny sos pomarańczowy do mięs, z karmelem i masłem. Idealny do kaczki, ale pasuje też do innych mięs drobiowych.

Pierniki świąteczne

Aromatyczne świąteczne pierniki polane lukrem, czekoladą, z orzechami włoskimi. Przepis jest w mojej rodzinie od 50 lat!

Owsianka z suszonymi owocami

Zdrowa i szybka owsianka na wodzie, z suszonymi śliwkami, morelami i rodzynkami. Świetnie smakuje polana miodem.

Pieczone buraki z fetą

Pieczone buraki z fetą, zieloną pietruszką i lekkim dressingiem z oliwy i cytryny, to świetna przekąska lub dodatek.

Sałatka z cukinią i indykiem

Lekka, ale pożywna sałatka z grillowaną cukinią, indykiem, pomidorami i fetą. Szybka i prosta w wykonaniu.

Pieczona dynia Hokkaido

Pieczona dynia to jedno z najsmaczniejszych warzyw. Tak przygotowana jest wyśmienitym dodatkiem do mięs czy innych dań.

Pieczone białe korzenie

Białe warzywa korzeniowe w wersji pieczonej. Oto przepis jak uzyskać najlepszy głęboki smak korzeni selera i pietruszki.

Torta Gianduia

Ciasto intensywnie orzechowo-czekoladowe. Mokre i ciężkie. Z kremem Gianduia czyli domową Nutellą – czego chcieć więcej?

Ciasto cynamonowe ze śliwkami

Pyszne i proste ciasto ucierane ze śliwkami i mocnym aromatem cynamonu. Obowiązkowe w sezonie na śliwki.