Bezglutenowe ciastka owsiane z masłem orzechowym, polane solonym karmelem z masłem orzechowym i podprażonymi orzeszkami.
by Katarzyna Anders
Bezglutenowe ciastka owsiane z masłem orzechowym, polane solonym karmelem z masłem orzechowym i podprażonymi orzeszkami.
Lekko zrumienione ziemniaki ze speckiem lub boczkiem i dużą ilością zielonej pietruszki. Wbrew pozorom nie są tłuste.
Bardzo szybka pasta ze speckiem i suszonymi pomidorami, w sosie z sera mascarpone, z pieprzem i odrobiną czosnku.
Gorąca, biała czekolada z wanilią i likierem kawowym, udekorowana bitą śmietaną i kakao. Słodka, rozgrzewająca, mleczna.
Wykwintny deser z granatów i kremu z mascarpone, śmietany, białej czekolady z amaretto oraz prażonymi płatkami migdałów.
Prosta i szybka zapiekanka z makaronu, pieczarek i sosu beszamelowego, ze sporą ilością zielonej natki pietruszki.
Szybki i prosty makaron w sosie śmietanowym, z groszkiem i speckiem. Speck możemy zastąpić chudym, wędzonym boczkiem.
Znany deser w wersji domowej, z naturalnych składników, z prawdziwą wanilią, podany z domowym szybkim sosem z porzeczek.
Purée z pieczonej dyni Hokkaido i gotowanej marchewki ma piękny, żywy kolor i jest doskonałym dodatkiem do mięs.
Wyjątkowa pizza inspirowana spaghetti carbonara. Znajdziecie tu zatem wędzony boczek, jajko, pecorino oraz pieprz.
Połączenie dyni piżmowej, orzechów włoskich, parmezanu i odrobiny tymianku, świetnie współgra i tworzy genialne risotto.
Wyborne tosty z serem camembert na słodko: z orzechami w miodzie, żurawiną z migdałami lub konfiturą daktylową. Polecam!