by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Tort Pavlova z truskawkami

Klasyczna Pavlova w formie dwupiętrowego tortu przełożonego słodkim kremem z mascarpone i śmietany oraz truskawkami.

Krem z pieczarek

Pieczarkowy krem na rosole to wspaniała zupa, którą możemy podać z różnymi dodatkami i na wiele okazji.

Młoda kapusta na gęsto

Przepis na młodą kapustę “jak u Mamy”. Na gęsto – z zasmażką i świeżym koperkiem. Delikatna, ale wyrazista.

Smoothie kiwiowo-bananowy

Pyszny i egzotyczny smoothie z kruszonego lodu, kiwi i bananów. Orzeźwia i dodaje energii.

Koktajl truskawkowy

Klasyczny koktajl truskawkowy z jogurtu, śmietany i truskawek, dosłodzony cukrem, z odrobiną wanilii.

Smoothie brzoskwiniowo-malinowy

Słodki i orzeźwiający smoothie z brzoskwiń i malin z dodatkiem soku z jabłek i miodu. W sam raz na upały.

Lody mleczne kawowe

Miękkie lody kawowe z mleka zagęszczonego niesłodzonego. Nie wymagają dodawania żółtek. Bardzo szybkie i proste.

Truskawki w czekoladzie

Klasyka idealnego deseru – soczyste truskawki w słodkiej czekoladzie. Proste i niezawodne.

Pieczona młoda marchewka

Świetny sposób na młodą marchewkę. Tymianek oraz maślano-miodowy sos dodają jej wyrazu.

Potrawka z kurczaka i cukinii

Ostra potrawka z kurczaka, cukinii, pomidorów, cebuli i czosnku. Doprawiona słodką i ostrą papryką i dużą ilością ziół.