Klasyczna Pavlova w formie dwupiętrowego tortu przełożonego słodkim kremem z mascarpone i śmietany oraz truskawkami.
by Katarzyna Anders
Klasyczna Pavlova w formie dwupiętrowego tortu przełożonego słodkim kremem z mascarpone i śmietany oraz truskawkami.
Wyśmienite kruche babeczki z kremem pâtissière, czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym oraz truskawkami.
Pieczarkowy krem na rosole to wspaniała zupa, którą możemy podać z różnymi dodatkami i na wiele okazji.
Przepis na młodą kapustę “jak u Mamy”. Na gęsto – z zasmażką i świeżym koperkiem. Delikatna, ale wyrazista.
Pyszny i egzotyczny smoothie z kruszonego lodu, kiwi i bananów. Orzeźwia i dodaje energii.
Klasyczny koktajl truskawkowy z jogurtu, śmietany i truskawek, dosłodzony cukrem, z odrobiną wanilii.
Słodki i orzeźwiający smoothie z brzoskwiń i malin z dodatkiem soku z jabłek i miodu. W sam raz na upały.
Miękkie lody kawowe z mleka zagęszczonego niesłodzonego. Nie wymagają dodawania żółtek. Bardzo szybkie i proste.
Klasyka idealnego deseru – soczyste truskawki w słodkiej czekoladzie. Proste i niezawodne.
Świetny sposób na młodą marchewkę. Tymianek oraz maślano-miodowy sos dodają jej wyrazu.
Ostra potrawka z kurczaka, cukinii, pomidorów, cebuli i czosnku. Doprawiona słodką i ostrą papryką i dużą ilością ziół.
Lekkie, ale sycące naleśniki z owocami. W środku truskawki i nektarynki w sosie z miodu i cynamonu, z płatkami migdałów.