Chrupiące mini tosty z twarożkiem z chrzanem oraz dodatkami: jajkiem, pasztetem lub kindziukiem. Musicie spróbować!
by Katarzyna Anders
Chrupiące mini tosty z twarożkiem z chrzanem oraz dodatkami: jajkiem, pasztetem lub kindziukiem. Musicie spróbować!
Wyraziste w smaku koreczki z kabanosów, korniszonów, papryki czerwonej i sera żółtego. Świetna przekąska na imprezy.
Smaczne, eleganckie małe kanapeczki z twarożkiem na pumperniklu, w 4 rodzajach: z łososiem, jajkiem, szynką i kabanosem.
Chałka idealna – puszysta, pachnąca masłem i wanilią, ze słodką kruszonką na wierzchu. Oraz porada jak zaplatać chałki.
Pyszne koreczki z niezawodnego połączenia winogron, sera gorgonzola, orzechów włoskich oraz miodu. idealne na karnawał.
Koreczki na jeden kęs – mini wersja sałatki greckiej z oliwkami, pomidorkami, fetą, ogórkiem oraz oregano i oliwą.
Proste i pyszne koreczki wzorowane na słynnej, włoskiej sałatce Caprese, łączącej ser mozzarella, pomidory i bazylię.
Tradycyjne śląskie makówki, to słodka potrawa wigilijna z maku, bakalii i pieczywa, przygotowywana głównie na Śląsku.
Ciasto inspirowane czekoladkami Dominosteine bądź Domino. Czyli piernik, galaretka z dżemem, marcepan oraz czekolada.
Wyśmienity, domowy pasztet wołowo-wieprzowy. Doskonały jako przystawka, zakąska lub na kanapki. Idealny na Święta.
Paszteciki to idealny dodatek do rosołu, barszczu czy grzybowej i niezawodny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.
Soczysta i różowa w środku pierś kaczki z patelni – bez dodatkowego pieczenia w piekarniku. Szybkie i wykwintne danie.