by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Koreczki polskie

Wyraziste w smaku koreczki z kabanosów, korniszonów, papryki czerwonej i sera żółtego. Świetna przekąska na imprezy.

Chałka

Chałka idealna – puszysta, pachnąca masłem i wanilią, ze słodką kruszonką na wierzchu. Oraz porada jak zaplatać chałki.

Koreczki z gorgonzolą

Pyszne koreczki z niezawodnego połączenia winogron, sera gorgonzola, orzechów włoskich oraz miodu. idealne na karnawał.

Koreczki greckie

Koreczki na jeden kęs – mini wersja sałatki greckiej z oliwkami, pomidorkami, fetą, ogórkiem oraz oregano i oliwą.

Koreczki Caprese

Proste i pyszne koreczki wzorowane na słynnej, włoskiej sałatce Caprese, łączącej ser mozzarella, pomidory i bazylię.

Makówki

Tradycyjne śląskie makówki, to słodka potrawa wigilijna z maku, bakalii i pieczywa, przygotowywana głównie na Śląsku.

Ciasto Dominosteine

Ciasto inspirowane czekoladkami Dominosteine bądź Domino. Czyli piernik, galaretka z dżemem, marcepan oraz czekolada.

Pasztet mięsny

Wyśmienity, domowy pasztet wołowo-wieprzowy. Doskonały jako przystawka, zakąska lub na kanapki. Idealny na Święta.

Paszteciki z mięsem

Paszteciki to idealny dodatek do rosołu, barszczu czy grzybowej i niezawodny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Smażona pierś kaczki

Soczysta i różowa w środku pierś kaczki z patelni – bez dodatkowego pieczenia w piekarniku. Szybkie i wykwintne danie.