Orzeźwiająca woda z cytryną, miętą i lodem. Niezawodna na upały. Świetnie prezentuje się podczas przyjmowania gości.
by Katarzyna Anders
Orzeźwiająca woda z cytryną, miętą i lodem. Niezawodna na upały. Świetnie prezentuje się podczas przyjmowania gości.
Klasyczny sos kurkowy, czyli jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie kurek. Idealny do gnocchi, klusek, kopytek.
Tradycyjna potrawa turecka, potocznie zwana turecką pizzą. Nie zawiera sera, przez co jest lżejsza od typowej pizzy.
Temperowanie czekolady, czyli tzw. tempering, polega na podgrzewaniu i schładzaniu czekolady do odpowiednich…
Gdy robimy tartę na kruchym cieście, warto zastosować prosty trik, dzięki któremu nadzienie mniej wsiąknie w spód.
To ważne pytanie dla wszystkich fanów czekolady :) Roztopioną czekoladę możemy bowiem wykorzystać do polewania…
Miarki kuchenne (a także dobra waga!) powinny na stałe zagościć w Waszej kuchni. Zapytacie dlaczego?
Wegetariańska pomidorowo-cukiniowa lasagne z parmezanem i mozzarellą. Szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego pyszna.
Bardzo szybkie, wręcz ekspresowe, spaghetti ze świeżym szpinakiem, pancettą i suszonymi pomidorami, posypane parmezanem.
Smaczna, szybka sałatka z kapusty i pomidorów z sosem jogurtowo-koperkowym. Świetnie pasuje do mięs i młodych ziemniaków
Bardzo szybkie, puszyste racuchy na kefirze. Najlepsze z kwaśną śmietaną i koniecznie z domowym sosem truskawkowym.
Najlepszy domowy sos truskawkowy! Idealny do racuchów, naleśników, gofrów, lodów, ciast i wszelkich innych słodkości.