Sposób na szybkie i niebrudzące obranie granatu. Wykorzystujemy naturalną budowę tego owocu, by łatwo wydobyć nasiona.
by Katarzyna Anders
Sposób na szybkie i niebrudzące obranie granatu. Wykorzystujemy naturalną budowę tego owocu, by łatwo wydobyć nasiona.
Zdrowe, domowe, 100% masło orzechowe z fistaszków. Jest niemal jednoskładnikowe i bardzo proste do zrobienia.
Lekki deser z nektarynek i kremu jogurtowego, z sosem miodowo-cynamonowym, posypany płatkami migdałów. Prosty i szybki.
Galette z jabłkami czy też rustykalna tarta z jabłkami, to szybki i niezawodny deser. Udaje się zawsze i jest chrupiąca.
Sałatka z karmelizowanymi brzoskwiniami, grillowanym kurczakiem, fetą, orzechami włoskimi i miodowo-balsamicznym sosem.
Chrupiące crostini z serem ricotta i szynką parmeńską, a na wierzchu podsmażona brzoskwinia w sosie z miodu i tymianku.
Cottage pie, czyli zapiekanka wiejska, to brytyjska zapiekanka mięsno-warzywna, przykryta purée ziemniaczanym.
Klasyczna sałatka z melonem i szynką parmeńską oraz słonym owczym pecorino i sosem miodowo-balsamicznym.
Wspaniała sangria z truskawkami, ale też z brzoskwinią, pomarańczą i cytryną, zrobiona tradycyjnie na czerwonym winie.
Lekki letni deser – grillowane brzoskwinie z serkiem ricotta, sosem miodowo-cynamonowym i prażonymi orzechami laskowymi.
Jeden z najlepiej znanych deserów świata – pyszny krem z żółtek i śmietany z chrupiącą warstwą karmelu na wierzchu.
Crostini z grillowaną cukinią, pomidorem, cebulą i świeżą bazylią to smaczna i lekka letnia przekąska lub przystawka.