by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Tort jabłkowo-kajmakowy

Przepyszny jesienny tort jabłkowy z kajmakiem i kremem z mascarpone. Tort jest wilgotny, dzięki najlepszym blatom do tortów, które są stabilne i mokre.

Placek wiśniowy – Cherry Pie

Placek z wiśniami Cherry Pie to słynny, amerykański wypiek. Kruche, dość wytrawne ciasto i słodko-kwaśne, owocowe nadzienie dają przepyszną kombinację.

Pieczone pomidory

Jak z ze zwykłych pomidorów przyrządzić pyszną przekąskę? Upiec je! Pomidory pieczone z czosnkiem, oliwą i ziołami nabierają cudownego aromatu i głębi smaku.

Prosty chleb z garnka

Prosty chleb na zaczynie poolish, z garnka żeliwnego – z chrupiącą skórką, niemal jak na zakwasie. A przy tym idealny dla początkujących, domowych piekarzy.

Lekkie lody owoce leśne

Lekkie, fit lody o smaku owoców leśnych. Dzięki przygotowaniu na samym mleku i niskokalorycznych owocach leśnych, mają relatywnie mało kalorii jak na lody.

Sorbet cytrynowy

Tradycyjny sorbet cytrynowy – orzeźwiający, soczysty, słodko-kwaśny. U mnie z nutą wanilii, która pasuje doskonale.

Sernik baskijski

Przepis na idealny sernik baskijski, czyli Basque Cheesecake – słynny, niezwykle kremowy sernik z San Sebastian. To najbardziej kremowy sernik na świecie.

Tarta francuska z budyniem i truskawkami

Pomysł na prosty i szybki deser letni z truskawkami – francuska tarta z budyniem, dodatkiem migdałów i dużą ilością truskawek. Deser lekki, świeży i szybki!

Red Velvet Cake

Wilgotne i aksamitne, intensywnie czerwone, waniliowe ciasto przełożone białym kremem z serka – Red Velvet Cake to amerykański klasyk o niebiańskim smaku.

Tort pistacjowo-malinowy

Niezwykły tort malinowo-pistacjowy z idealnym ciastem tortowym. Piękny, zielono-różowy tort pistacjowy ze świeżymi malinami i pistacjami zachwyci każdego.