by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Bułeczki zawijane z czekoladą

Zawijane bułeczki drożdżowe nadziewane czekoladą – z wierzchu przyjemnie chrupiące, w środku miękkie i pełne czekoladowego nadzienia, dodatkowo polane słodką czekoladą.

Prażonka pieczonka z piekarnika

Prażonka czy inaczej pieczonka, to pyszne danie jednogarnkowe z ziemniaków, warzyw, kiełbasy i boczku, z regionu Śląska i Jury Krakowsko-Częstochowskiej.

Krakersy serowe

Domowe krakersy serowe to idealna przekąska do chrupania. Te chrupiące krakersy są świetne na imprezę, czy wieczór filmowy. Z piwem komponują się doskonale.

Pączki z kajmakiem

Po tradycyjnych pączkach z marmoladą, oto pączki z kajmakiem w cukrowej, cynamonowej posypce. Są puszyste, lekkie, łatwe w przygotowaniu, a smak wspaniały!

Pączki tradycyjne

Tradycyjne pączki nadziewane marmoladą i polane lukrem. Na sporej ilości żółtek, puszyste, pełne smaku, domowe. Najlepsze pączki na Tłusty Czwartek!

Bezy z kremem chałwowym i malinami

Pyszne, urokliwe mini bezy z kremem z chałwy i białej czekolady, którego słodkość przełamują soczyste świeże maliny i malinowy sos. Iście romantyczny deser!

Zapiekany camembert z żurawiną i miodem

Zapiekany z camembert płynnym, ciepłym wnętrzem, podawany z konfiturą żurawinową lub miodem i orzechami włoskimi to jest po prostu poezja smaku!

Gulasz kanaryjski Guiso de Carne

Guiso de Carne w stylu kanaryjskim, to gulasz mięsny w tradycyjnym stylu, na winie i wodzie, powoli gotowany. Inna nazwa tej potrawy to Carne compuesta.

Placki ziemniaczane

Jak zrobić najlepsze placki ziemniaczane? Dowiecie się z tego przepisu! To najlepszy przepis na placki ziemniaczane chrupiące i proste w przygotowaniu.

Prosecco z grenadiną i granatem

Pyszny, lekki musujący drink na Sylwestra i nie tylko. Prosecco z grenadiną ma piękny kolor, słodki smak, a ziarenka granatu przyjemnie strzelają w ustach.