by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Zapiekany camembert z żurawiną i miodem

Zapiekany z camembert płynnym, ciepłym wnętrzem, podawany z konfiturą żurawinową lub miodem i orzechami włoskimi to jest po prostu poezja smaku!

Gulasz kanaryjski Guiso de Carne

Guiso de Carne w stylu kanaryjskim, to gulasz mięsny w tradycyjnym stylu, na winie i wodzie, powoli gotowany. Inna nazwa tej potrawy to Carne compuesta.

Placki ziemniaczane

Jak zrobić najlepsze placki ziemniaczane? Dowiecie się z tego przepisu! To najlepszy przepis na placki ziemniaczane chrupiące i proste w przygotowaniu.

Prosecco z grenadiną i granatem

Pyszny, lekki musujący drink na Sylwestra i nie tylko. Prosecco z grenadiną ma piękny kolor, słodki smak, a ziarenka granatu przyjemnie strzelają w ustach.

Pierniczki na kubki

Pierniczki na kubki to piękny dodatek do świątecznego kubka z gorącą czekoladą lub kawą. To też pomysł na własnoręcznie wykonany prezent dodany do kubka.

Lukier królewski

Misternie udekorowane pierniki świątecznie – czy może być coś piękniejszego? Ale do ich wykonania potrzebujemy idealnego lukru – lukru królewskiego.

Kurczak pieczony z ziemniakami i warzywami

Idealny kurczak pieczony w całości z ziemniakami i warzywami – soczysty, pełen smaku i zaraz z dodatkami. Taki kurczak pieczony jest idealnym pomysłem na obiad.

Kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami to pomysł na szybki i prosty obiad! Gęsty i pełen smaku sos słodko-kwaśny genialnie łączy kurczaka i warzywa.

Jak mrozić zioła?

A konkretnie jak mrozić pietruszkę, koperek i seler naciowy. Bo o tych ziołach i warzywach będzie wpis. Tym bardziej, że ich mrożenie jest niezwykle proste.