Słodki, wielkanocny mazurek kajmakowo-czekoladowy z podprażonymi orzechami laskowymi.
by Katarzyna Anders
Słodki, wielkanocny mazurek kajmakowo-czekoladowy z podprażonymi orzechami laskowymi.
Wielkanocna klasyka – słodki i bardzo dekoracyjny mazurek kajmakowy z bakaliami.
Pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Najlepszy sposób wykorzystania świeżych nowalijek.
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy, grejpfruta i cytryny z dodatkiem miodu, który osładza dość kwaśny smak.
Ekstremalnie czekoladowe, słodkie, ciężkie i mokre ciasto – w sam raz na Dzień Czekolady! Szybkie i proste w wykonaniu.
Oryginalny, włoski, zielony sos pesto alla genovese z bazylii, parmezanu, orzechów pinii oraz oliwy, czosnku i soli.
Makaron linguine z oryginalnym włoskim sosem pesto alla Genovese. Ekspresowe w wykonaniu, pyszne włoskie danie.
Koktajl z malin, bananów i kefiru z dodatkiem miodu. Odżywczy, energetyzujący, świetny na kaca i osłabienie.
Pizza z włoską, suchą, długodojrzewającą kiełbasą salami oraz cebulą, pomidorkami i oliwkami.
Pizza ze słynną włoską podsuszaną szynką prosciutto crudo oraz pomidorkami, oliwkami, bazylią i parmezanem.
Czyli pizza “cztery sery”. W pełni włoska, bo z włoskimi serami: mozzarellą, gorgonzolą, ricottą i parmezanem.
Lekka, a zarazem treściwa sałatka – świetna na szybki lunch lub kolację.