by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Sok trzy cytrusy z miodem

Świeżo wyciskany sok z pomarańczy, grejpfruta i cytryny z dodatkiem miodu, który osładza dość kwaśny smak.

Ciasto mocno czekoladowe

Ekstremalnie czekoladowe, słodkie, ciężkie i mokre ciasto – w sam raz na Dzień Czekolady! Szybkie i proste w wykonaniu.

Pesto alla Genovese

Oryginalny, włoski, zielony sos pesto alla genovese z bazylii, parmezanu, orzechów pinii oraz oliwy, czosnku i soli.

Linguine z Pesto alla Genovese

Makaron linguine z oryginalnym włoskim sosem pesto alla Genovese. Ekspresowe w wykonaniu, pyszne włoskie danie.

Pizza Salame

Pizza z włoską, suchą, długodojrzewającą kiełbasą salami oraz cebulą, pomidorkami i oliwkami.

Pizza Prosciutto Crudo

Pizza ze słynną włoską podsuszaną szynką prosciutto crudo oraz pomidorkami, oliwkami, bazylią i parmezanem.

Pizza Quattro Formaggi

Czyli pizza “cztery sery”. W pełni włoska, bo z włoskimi serami: mozzarellą, gorgonzolą, ricottą i parmezanem.