Jeden z najpopularniejszych dipów na świecie, składający się z jogurtu greckiego, ogórków, czosnku i oliwy z oliwek.
by Katarzyna Anders
Jeden z najpopularniejszych dipów na świecie, składający się z jogurtu greckiego, ogórków, czosnku i oliwy z oliwek.
Ciastka jaglane z mielonymi migdałami i figami. Zrobione nie z mąki jaglanej, a gotowanej kaszy jaglanej. Bezglutenowe.
Szybki i wykwintny sposób na szparagi – tarta szparagowa na kruchym spodzie. Świetna na kolację lub przystawkę.
Ucierane ciasto z truskawkami to letnia klasyka i absolutny mus w sezonie truskawkowym.
Szybka, sezonowa zupa z botwinki z ziemniakami, warzywami, zieleniną i jajkiem na twardo, zabielona śmietaną.
Zdrowe śniadanie lub podwieczorek na słodko – kasza jaglana z jabłkiem, cynamonem, suszonymi daktylami i figami.
Najlepsze ciasto marchewkowe – wilgotne, piernikowe, z aromatem masła, orzechami oraz słodkim kremem mascarpone.
Pyszny, mokry tort, idealny na letnie przyjęcia. Wariacja na temat przepisu na klasyczne włoskie tiramisu.
Najpopularniejsza, a zarazem najprostsza włoska pizza z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią, podawana z oliwą.
Zupa krem z brokułów z parmezanem, posypana słonecznikiem – wyrazista, prosta i bardzo szybka w przygotowaniu.
Miękkie i proste lody z kawałkami mlecznej czekolady, robione z mleka zagęszczonego niesłodzonego.
Tradycyjny deser wielkanocny z mleka lub twarogu łączonego ze śmietaną, masłem, cukrem, żółtkami, bakaliami i wanilią.