by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Mango lassi

Mango lassi to chyba najpopularniejszy indyjski napój. Najbardziej znana wersja zawiera pulpę z mango i zwykle doprawiana jest miodem i szczyptą kardamonu.

Karp smażony

Tradycyjny wigilijny karp to jedno z najważniejszych wigilijnych dań na naszych świątecznych stołach. Tutaj w najprostszej, ale też jednej z najsmaczniejszych wersji.

Sernik piernikowy z polewą karmelową

Idealny sernik na Święta – o świątecznym aromacie, ze słodką polewą, bardzo dekoracyjny i co ważne bardzo prosty w przygotowaniu. Musicie wypróbować!

Lody piernikowe z sosem karmelowym bez maszyny

Domowe lody bez maszynki i mieszania o smaku pierników – bo kto powiedział, że zimą nie można jeść lodów? To świąteczne wydanie lodów na pewno Was zachwyci.

Schab pieczony

Najlepszy schab pieczony – soczysty, wyrazisty w smaku i prosty w przygotowaniu. Idealny jako pieczeń do obiadu, a także na zimno jako wędlina. Sprawdzi się na co dzień i od święta.

Przepisy na Wielkanoc wraz z poradami

Zbiór przepisów na moje najlepsze dania i słodkości wielkanocne: pyszny sernik, babę drożdżową, wiele mazurków, idealną paschę oraz mięsa, sałatki i sosy.

Uszka z grzybami do barszczu

Tradycyjne uszka z grzybami w barszczu na zakwasie to klasyka wigilijnej kolacji. Podaję przepis na ciasto, z którym wyjątkowo dobrze się pracuję.

Warkocz drożdżowy z makiem

Makowiec w formie warkocza, to wariacja na temat makowca zawijanego – tak samo dobry, pełen masy makowej i bakalii, wilgotny i puszysty, polany słodkim lukrem.