Przepisy • Fotografia kulinarna
Katarzyna Anders

Przepisy na najlepsze lody bez maszynki i mieszania

Zapraszam do zbioru przepisów na moje najlepsze lody bez maszynki i mieszania oraz desery mrożone.

Znajdziecie tu przepisy na lody mleczne bez jajek, klasyczne lody z jajkami i śmietaną oraz owocowe sorbety. Żadne nie wymagają maszynki, ani nawet mieszania w trakcie. Ich puszysta struktura sprawia, że po zamrożeniu pozostają miękkie i lekkie.

Lody z jajek i śmietany

Przepyszne lody z jajek oraz śmietany – mocno śmietankowe, puszyste i lekkie.

Lody mleczne bez jajek

Lody na bazie mleka kondensowanego – niezwykle lekkie, puszyste, nietłuste i bez jajek.

Sorbety owocowe

Klasyczne sorbety owocowe – zatem to desery bez jajek i bez laktozy.

Desery mrożone

Na koniec polecam Wam desery mrożone. Na początek w zbiorze propozycja na przepyszny tort lodowy tiramisu, pełen chrupiących bezików i ciasteczek amaretti.

Polub i bądź w kontakcie

Zobacz także



Lubisz? :)