Szybka, wiosenna tarta na cieście francuskim, z botwinką oraz kremowym serem ricotta, przypieczoną fetą i koperkiem.
by Katarzyna Anders
Szybka, wiosenna tarta na cieście francuskim, z botwinką oraz kremowym serem ricotta, przypieczoną fetą i koperkiem.
Budyń z jabłkami w miodzie, czyli jabłka z miodem, zapiekane pod warstwą puszystego i lekkiego, maślanego ciasta.
Najlepszy dodatek do deserów, lodów, ciast, ale też popcornu czy słonych precelków. Również składnik deserów czy ciast.
Truskawkowe crumble, czyli truskawki zapiekane pod owsiano-migdałową, słodką kruszonką, to najlepszy deser na ciepło.
Pomysł na lekki, ale sycący posiłek z cukinii, idealny na lato. Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami, z ziołami.
Idealna pieczeń z indyka na kanapki. Robi się ją bardzo łatwo. Świetnie zastępuje kupne wędliny. Na zimno i na ciepło.
Lekka i bardzo zdrowa sałatka z pęczaku, kolorowych papryk, pomidora i natki pietruszki. Pełna witamin i minerałów.
Orzeźwiający chłodnik litewski z botwinki i kefiru, z koperkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem. Idealny na upały.
Szybkie i proste – szparagi owinięte szynką parmeńską zapiekane w jajku. To w zasadzie omlet ze szparagami i prosciutto.
Ratatouille lub spolszczone Ratatuj to pyszne francuskie danie jednogarnkowe z warzyw m.in. cukinii, bakłażana i papryk.
Piękna, fioletowa zupa krem z czarnych marchewek, z kleksem śmietany i prażonymi orzechami włoskimi. Zdrowa i wyjątkowa!
Lekka i zdrowa sałatka z różnych rodzajów kolorowych sałat, z awokado, gruszką, prażonymi pestkami dyni, z lekkim sosem.