by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Domowe masło

Świeże, domowe masło śmietankowe, to najprostszy i najlepszy dodatek do chrupiącego pieczywa. Jest tak łatwe w przygotowaniu, że musicie spróbować!

Prosty sernik bez spodu

Prosty i szybki sernik bez spodu i bez dodatku tłuszczu, bezglutenowy. Najprostszy jaki może być – minimum składników i pracy, a efekt świetny.

Mazurek orzechowy na waflu

Banalnie prosty, szybki i lekki mazurek wielkanocny – pyszna orzechowa beza na waflu. Przygotujecie go w kilkanaście minut, a efekt Was zachwyci! – gwarantuję!

Jak filetować pomarańczę?

Filetowanie pomarańczy to najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. Tak przygotowana pomarańcza jest najlepsza do deserów i konfitur.

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. W rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym.

Kruche babeczki z makiem

Świąteczne, kruche babeczki wypełnione domową masą makową z bakaliami, to prosty i uroczy wypiek na bożonarodzeniowy stół.

Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie

Mam dla Was zbiór przepisów na dania wigilijne i świąteczne oraz najlepsze świąteczne wypieki i desery: pierniki, ciasta, świąteczne torty, ciasteczka i pierniczki. Oraz kilka porad i pomysłów na prezenty.

Recenzja wolnowaru Crock-Pot

Od kilku miesięcy mam przyjemność użytkować wolnowar firmy Crock-Pot®. Po tym czasie mogę Wam zdać relację i przedstawić moją subiektywną ocenę.

Niezwykle przydatne gadżety kuchenne

Przedstawiam Wam moją listę sprzętów przydatnych. Nie niezbędnych, ale moim zdaniem bardzo pomocnych w kuchni. Czy Wasza lista gadżetów kuchennych wygląda podobnie?

Pasta z makreli, jajek i ogórków

Pasta z wędzonej makreli, jajek i ogórków kiszonych to prosty i smaczny dodatek do chleba. Doskonała na śniadanie, szybką przekąskę czy na kolacje.