Mazurek z bezą orzechową i konfiturą malinową, na kruchym, maślanym spodzie, to idealnie połączenie smakowe i wykwintny wypiek na Wielkanoc.
by Katarzyna Anders
Mazurek z bezą orzechową i konfiturą malinową, na kruchym, maślanym spodzie, to idealnie połączenie smakowe i wykwintny wypiek na Wielkanoc.
Świeże, domowe masło śmietankowe, to najprostszy i najlepszy dodatek do chrupiącego pieczywa. Jest tak łatwe w przygotowaniu, że musicie spróbować!
Prosty i szybki sernik bez spodu i bez dodatku tłuszczu, bezglutenowy. Najprostszy jaki może być – minimum składników i pracy, a efekt świetny.
Banalnie prosty, szybki i lekki mazurek wielkanocny – pyszna orzechowa beza na waflu. Przygotujecie go w kilkanaście minut, a efekt Was zachwyci! – gwarantuję!
Filetowanie pomarańczy to najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. Tak przygotowana pomarańcza jest najlepsza do deserów i konfitur.
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. W rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym.
Świąteczne, kruche babeczki wypełnione domową masą makową z bakaliami, to prosty i uroczy wypiek na bożonarodzeniowy stół.
Mam dla Was zbiór przepisów na dania wigilijne i świąteczne oraz najlepsze świąteczne wypieki i desery: pierniki, ciasta, świąteczne torty, ciasteczka i pierniczki. Oraz kilka porad i pomysłów na prezenty.
Świąteczny tort marchewkowy z mocnymi nutami piernika i kremem z chałwy i białej czekolady będzie ozdobą świątecznego stołu.
Od kilku miesięcy mam przyjemność użytkować wolnowar firmy Crock-Pot®. Po tym czasie mogę Wam zdać relację i przedstawić moją subiektywną ocenę.
Przedstawiam Wam moją listę sprzętów przydatnych. Nie niezbędnych, ale moim zdaniem bardzo pomocnych w kuchni. Czy Wasza lista gadżetów kuchennych wygląda podobnie?
Pasta z wędzonej makreli, jajek i ogórków kiszonych to prosty i smaczny dodatek do chleba. Doskonała na śniadanie, szybką przekąskę czy na kolacje.