Jak zrobić najlepsze placki ziemniaczane? Dowiecie się z tego przepisu! To najlepszy przepis na placki ziemniaczane chrupiące i proste w przygotowaniu. Od teraz robienie placków będzie łatwe, przyjemne i zawsze zakończone sukcesem.
Wystarczy zastosować tylko kilka porad, żeby osiągnąć odpowiednią chrupkość i smak. Po pierwsze należy ziemniaki zetrzeć na tarce, ale nie bardzo drobno – to nie ma być miazga ziemniaczana a malutkie wiórki. Po drugie, kluczowe jest odsączenie ziemniaków. Po trzecie nie przesadzajcie z ilością mąki – to tylko dodatek wiążący, a placki są przecież w zamyśle ziemniaczane ;) Po czwarte nie smażcie za dużych ani za grubych placków – cienkie lepiej się smażą i osiągają pożądaną chrupkość.
Możecie je zjeść z czym tylko lubicie. Placki ziemniaczane ze śmietaną, placki ze śmietaną i cukrem, placki ziemniaczane z sosem gulaszowym – to tylko najpopularniejsze opcje, a możliwości jest mnóstwo. Polecam!