Świeża i lekka sałatka arabska, zwana również sałatką libańską, składająca się przede wszystkim z kuskusu i warzyw.
by Katarzyna Anders
Świeża i lekka sałatka arabska, zwana również sałatką libańską, składająca się przede wszystkim z kuskusu i warzyw.
Lekka i zdrowa przekąska, którą możecie zrobić sami w domu. Cynamon tworzy z jabłkiem pyszny duet.
Pieczone pączki z dziurką w cukrowo-cynamonowej posypce. Pyszne i nie tak tłuste jak smażone.
Pączki pieczone, nadziewane marmoladą wieloowocową to ciekawa alternatywa dla pączków smażonych na Tłusty Czwartek.
Oryginalna włoska Lasagne Bolognese z sosem mięsno-warzywnym, parmezanem i sosem beszamelowym.
Tradycyjna węgierska zupa gulaszowa, której podstawą jest mięso, papryka, cebula i smalec, a dodatkiem ziemniaki.
Pyszne, ręcznie robione czekoladki mleczne z nadzieniem z prawdziwych malin i białej czekolady.
Przepis na oryginalne, idealne ciasto na cienką, włoską pizzę oraz prawdziwy sos, a także kilka porad odnośnie pizzy.
Rozpływająca się w ustach lekka pianka o waniliowo-cytrynowym smaku oraz kruchy spód.
Jak zrobić prawdziwy domowy rosół? Oto przepis oraz kilka porad, które pomogą uzyskać wyrazisty, pełen aromatu smak.
Tradycyjna luksemburska zupa z zielonej fasolki szparagowej. W Luksemburgu to potrawa narodowa.
Tradycyjne pierogi ruskie. Z farszem z ziemniaków, twarogu, cebuli i boczku, mocno doprawionym solą i pieprzem.