by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Pieczone ziemniaki

Szybki i łatwy sposób na pieczone ziemniaki. Z oliwą, rozmarynem, trochę na ostro.

Risotto z borowikami

Klasyczne, włoskie risotto z borowikami. Danie proste, z niewielu składników, a zachwycające.

Kurczak w miodzie i tymianku

Kurczak w wersji słodko-tymiankowej, polany złotym sosem z miodu. Wygląda apetycznie i smakuje świetnie

Caprese

Klasyczna włoska sałatka caprese. Co zrobić by dorównywała caprese serwowanym we Włoszech?

Krakowskie ciasteczka

Zdecydowanie najlepsze ciasteczka jakie znam – kruchy spód, dżem malinowy i beza orzechowa

Bigos

Lżejsza wersja polskiego klasycznego bigosu

Piernik staropolski

Niezwykły, rozpływający się w ustach piernik staropolski dojrzewający. Przełożony powidłami śliwkowymi, z lukrem i czekoladą. Najlepsze ciasto na Święta!

Babeczki Mince pies

Aromatyczne, świąteczne babeczki mince pies prosto z Wielkiej Brytanii.