by Katarzyna Anders

Wszystkie wpisy

Risotto z borowikami

Klasyczne, włoskie risotto z borowikami. Danie proste, z niewielu składników, a zachwycające.

Kurczak w miodzie i tymianku

Kurczak w wersji słodko-tymiankowej, polany złotym sosem z miodu. Wygląda apetycznie i smakuje świetnie

Caprese

Klasyczna włoska sałatka caprese. Co zrobić by dorównywała caprese serwowanym we Włoszech?

Krakowskie ciasteczka

Zdecydowanie najlepsze ciasteczka jakie znam – kruchy spód, dżem malinowy i beza orzechowa

Bigos

Lżejsza wersja polskiego klasycznego bigosu

Piernik staropolski

Niezwykły, rozpływający się w ustach piernik staropolski dojrzewający. Przełożony powidłami śliwkowymi, z lukrem i czekoladą. Najlepsze ciasto na Święta!

Babeczki Mince pies

Aromatyczne, świąteczne babeczki mince pies prosto z Wielkiej Brytanii.

Makowiec zawijany

Świąteczny, drożdżowy makowiec zawijany. Absolutny mus na świątecznym stole.

Torcik orzechowo-czekoladowy

Torcik idealny na Święta i inne ważne okazje. Prosty w wykonaniu, a przy tym pyszny i elegancki.