Wyśmienite kruche babeczki z kremem pâtissière, czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym oraz truskawkami. Wymagają trochę pracy, ale efekt jest tego warty.
Kruche spody oraz krem warto przygotować wcześniej, np. wieczorem, a następnego dnia nadziewać babeczki.
Krem pâtissière jest w miarę łatwy w wykonaniu – pasta z żółtek i mąki dobrze łączy się z mlekiem i ładnie gęstnieje. Krem można przechowywać w lodówce do 3 dni. Musi być przykryty folią w ten sposób by folia stykała się z kremem i zapobiegła tworzeniu kożucha.
Jeśli przygotowanie kremu wydaje nam się zbyt trudne, to możemy ugotować budyń z torebki. Na tę ilość babeczek potrzebne będą dwa opakowania budyniu, które należy przyrządzić z 2/3 ilości mleka zalecanego na opakowaniu. Następnie budyń należy nakryć folią (tak by stykała się z budyniem) i przestudzić. Zanim budyń stężeje napełniamy nim babeczki.