Pyszne, ręcznie robione czekoladki mleczne z nadzieniem z prawdziwych malin i białej czekolady.
Żadne sklepowe im nie dorównają, tym bardziej, że własnoręcznie wykonane czekoladki to ogromna satysfakcja. To także świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby.
Są naprawdę wspaniałe, ale też bardzo słodkie, więc jak ktoś nie lubi słodkości, to raczej nie polecam. Można też zastąpić mleczną czekoladę gorzką, co nieco obniży ich słodycz.
Do produkcji domowych czekoladek używamy silikonowych foremek, które można nabyć w przeróżnych kształtach.
Żeby czekoladki były naprawdę udane, błyszczące i nie rozpuszczały się od razu w palcach, należy utemperować czekoladę. Można ten etap pominąć i po prostu roztopić ją w kąpieli wodnej, natomiast warto się wysilić. Instrukcję i porady jak utemperować czekoladę, znajdziecie w tym wpisie z działu porad.