Genialny pomysł na przystawki imprezowe to wieniec z koreczków! Popularne koreczki ułożone w zaskakującej formie zachwycą każdego. Ten prosty przepis na przekąski na Sylwestra wykonacie błyskawicznie, a upiększy Wasz stół, a dodatkowo smakuje wspaniale.
Do zrobienia go możecie wykorzystać składniki, które podaje w przepisie, ale tak naprawdę możecie go ułożyć, z każdego rodzaju koreczków. Ja wykorzystałam tutaj wariację na temat moich koreczków caprese, ale jeśli więc bliższe są Wam inne smaki, to możecie spróbować, tak lubianych przez Czytelników, koreczków polskich, koreczków greckich lub koreczków z gorgonzolą.
Moja rada: do wykonania wieńca nie musicie nawet kupować specjalnych patyczków do robienia fingerfoodów – moim zdaniem zwykłe wykałaczki, choć krótsze, sprawdzają się znakomicie. Zmieścicie na nich akurat taką porcję, jaka swobodnie mieści się w ustach, więc taki koreczek można zjeść na raz.
W przepisie napisałam, że to porcja dla 4 do 6 osób, ale tak naprawdę zależy to od wyboru innych imprezowych przekąsek i apetytu gości.