Bardzo czekoladowy mazurek na kruchym, maślanym spodzie, dodatkowo ozdobiony czekoladą i czekoladowymi jajeczkami. Prezentuje się pięknie, a smakuje obłędnie!
W tym roku Wielkanoc wypada w Dzień Czekolady, czyli 12 kwietnia. Czy to nie idealna okazja, by na wielkanocny stół przygotować ten właśnie czekoladowy mazurek? Mazurek przygotowałam na moim sprawdzonym kruchym spodzie do mazurków – przepis jest prosty, niezawodny i zawsze zostaje idealna ilość ciasta na rant ;) Krem czekoladowy jest łatwy w przygotowaniu, natomiast dekorowanie to już Wasza inwencja. Możecie postawić na opcje minimum czyli czekoladowe jajeczka i potrzeć czekoladę lub rzucić na wierzch całe kostki. Ja zachęcam do przygotowania wiórków czekoladowych moją metodą – z samej tabliczki czekolady nie zrobicie tak ładnych, dużych wiórków. Instrukcja jak przygotować wiórki z czekolady w przepisie.
Z okazji Wielkanocy przypominam też pozostałe przepisy na mazurki – spora ilość w przeróżnych smakach, do wyboru do koloru!