Wystawna, świąteczna Pavlova z czerwonymi owocami, kremem pomarańczowo-cynamonowym oraz korzennym syropem owocowym z wiśniówką – czego można chcieć więcej?
Ten deser to nie tylko świąteczna, zimowa odsłona tradycyjnej bezy, ale też piękna dekoracja świątecznego stołu – czerwone i pomarańczowe owoce ułożone na Pavlovej prezentują się pięknie kontrastując z biała bezą, a dodatkowo posypane cukrem pudrem wyglądają jak obsypane śniegiem. Owoce radzę też oprószyć cukrem pudrem z innego powodu – idealnie podkreśla kwaskowate owoce takie jak grapefruit, granat czy żurawina.
Ta Pavlova ma naprawdę świąteczny smak – czuć wyraźne nuty pomarańczy, cynamonu, a korzenny syrop z wiśniówki świetnie komponuje się ze słodką bezą. Jeśli chcecie uniknąć alkoholu (który i tak w większości odparuje) to możecie użyć zamiast wiśniówki np. soku wiśniowego.