by Katarzyna Anders

Prosecco z grenadiną i granatem

NapojeAlkoholowe i drinkiWigilia i Boże NarodzenieGranatSylwester i KarnawałPrzyjęcia i imprezyWino

Pyszny, lekki musujący drink na Sylwestra i nie tylko. Prosecco z grenadiną ma piękny kolor, słodki smak, a ziarenka granatu przyjemnie strzelają w ustach.

Wykonanie jest tak proste, że ten sposób serwowania prosecco na pewno Was zachwyci. Polecam na Święta i karnawał.

Prosecco z grenadiną i granatem – przepis

Porcja

2 porcje w kieliszkach o pojemności ok. 180 ml

Składniki

  • Prosecco
  • 30 ml syropu grenadina
  • 2 łyżki ziarenek granatu

Wykonanie

  • Prosecco powinno być dobrze schłodzone
  • obrać owoc granatu i wydobyć ziarenka. Tutaj dowiecie się jak najlepiej obrać granat
  • do kieliszków przeznaczonych do szampana wlać grenadinę - po 15 ml na porcję
  • dosypać ziarenka granatu - po 1 łyżce na kieliszek
  • dopełnić Prosecco delikatnie wlewając do kieliszków
  • podawać natychmiast

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
NapojeAlkoholowe i drinkiWigilia i Boże NarodzenieGranatSylwester i KarnawałPrzyjęcia i imprezyWino
Przepis własny, wg standardowego przepisu na prosecco z grenadiną.