Przepisy • Fotografia kulinarna
Katarzyna Anders

Prosecco z grenadiną i granatem

Pyszny, lekki musujący drink na Sylwestra i nie tylko. Prosecco z grenadiną ma piękny kolor, słodki smak, a ziarenka granatu przyjemnie strzelają w ustach.

Wykonanie jest tak proste, że ten sposób serwowania prosecco na pewno Was zachwyci. Polecam na Święta i karnawał.

Prosecco z grenadiną i granatem - przepis

2 porcje w kieliszkach o pojemności ok. 180 ml

Składniki

  • Prosecco
  • 30 ml syropu grenadina
  • 2 łyżki ziarenek granatu

Wykonanie

  • Prosecco powinno być dobrze schłodzone
  • obrać owoc granatu i wydobyć ziarenka. Tutaj dowiecie się jak najlepiej obrać granat
  • do kieliszków przeznaczonych do szampana wlać grenadinę – po 15 ml na porcję
  • dosypać ziarenka granatu – po 1 łyżce na kieliszek
  • dopełnić Prosecco delikatnie wlewając do kieliszków
  • podawać natychmiast

Przepis własny, wg standardowego przepisu na prosecco z grenadiną.

Polub i bądź w kontakcie

Zobacz także



Lubisz? :)