Mini burgery na jeden kęs, w wersji wegetariańskiej oraz mięsnej – to będzie nowy hit na domówki i imprezy karnawałowe. Idealna mała przekąska do ręki, czyli tak zwany finger food.
Na Waszym ulubionym przepisie na domowe bułki hamburgerowe, stworzyłam pomysł na mini burgery – ciasto to samo, a otrzymujemy tu 50 mini bułek burgerowych gotowych do wypełnienia prostą zawartością.
Nie proponuję Wam robienia małych hamburgerów, ale oczywiście jeśli ktoś ma chęci, to pomysł wspaniały! Ja proponuje naprawdę proste i smaczne wypełnienie, które przygotujecie błyskawicznie – żeby nie stać w kuchni przed imprezą.
Tak przygotowane mini burgery mogą być podane od razu, lekko ciepłe lub spokojnie na zimno – są tak samo pyszne. Dobrze też zachowują świeżość cały wieczór.
Wersja wegetariańska to bułki z makiem, a w środku masło, rukola, ser camembert, żurawina i orzechy włoskie. Natomiast wersja mięsna, to bułki z sezamem, majonez, sałata, pomidorki cherry i korniszony, ser cheddar i przyrumieniona na chrupko szynka szwardzwaldzka lub chudy boczek.
Gorąco polecam na sylwestra jak i cały karnawał!