by Katarzyna Anders

Koktajl truskawkowy

Koktajle i smoothiesTruskawkiNa upałyJogurt

Klasyczny koktajl truskawkowy z jogurtu, śmietany i truskawek, dosłodzony cukrem, z odrobiną wanilii.

Najpopularniejszy i najprostszy koktajl jaki możemy zrobić latem, gdy mamy pod dostatkiem świeżych i soczystych truskawek.

Koktajl możemy przygotować również z mrożonych owoców.

Oczywiście można przygotować mniej kaloryczną wersję – bez cukru i śmietany. Koktajl można też dosłodzić miodem lub ksylitolem, albo dodać dojrzały banan, który również świetnie dosładza. A jako bazy zamiast jogurtu można użyć kefiru lub maślanki. Wersji może być naprawdę mnóstwo.

Koktajl truskawkowy – przepis

Porcja

na ok. 450 ml, tj. na 2 porcje

Składniki

Wykonanie

  • odszypułkować truskawki
  • wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
  • rozlać do szklanek i podawać

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
Koktajle i smoothiesTruskawkiNa upałyJogurt
Przepis własny