Pomysł na szybki obiad lub lunch do pracy. I jeden ze sposobów na podanie dyni upieczonej z papryką i fetą, które są genialnym połączeniem smakowym.
O pieczonej dyni z papryką i serem feta pisałam już tu na blogu, jako o moim wielkim odkryciu. Zawsze doprawiałam pieczoną dynię papryką w proszku, ale upieczenie tych dwóch warzyw razem daje przepyszny efekt, a ser feta oraz tymianek i zioła prowansalskie doskonale dopełniają całość.
Pisałam wtedy, że te pieczone razem warzywa stanowią doskonałą bazę do łączenia na ciepło i na zimno z przeróżnymi składnikami jak makarony, kasze, przeróżne sałaty, kawałki kurczaka i wiele innych. I dzisiejszy przepis jest właśnie na chyba najprostsze połączenie, które, szczególnie jeśli mamy zapas upieczonej dyni z papryką, będzie ekspresowym posiłkiem. Ja w sezonie na dynię korzystam z tego pomysłu na okrągło!