by Katarzyna Anders

Koktajl morelowo-porzeczkowy

Koktajle i smoothiesMorelePorzeczkiNa upałyJogurtMiódFit

Prosty i pyszny koktajl jogurtowy z moreli i czerwonych porzeczek – to jeden z lepszych owocowych duetów na lato!

Ja dosładzałam miodem, ale możecie użyć cukru lub przeciwnie jakiegoś zdrowszego zamiennika. Smak koktajlu świetnie podkreśla wanilia – najprościej użyć domowego cukru z prawdziwą wanilią.

Koktajl morelowo-porzeczkowy – przepis

Porcja

2 porcje

Składniki

  • 3 morele
  • 100 g czerwonych porzeczek (po odszypułkowaniu)
  • 350 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią

Wykonanie

  • owoce umyć. Z moreli wyjąć pestki, a porzeczki odszypułkować
  • do blendera wrzucić morele, jogurt, miód i cukier. Zmiksować
  • dodać porzeczki i zmiksować jeszcze chwilę na najniższych obrotach (nie chcemy by pestki porzeczek się rozpadły, bo są gorzkawe)
  • podawać od razu lub schłodzić w lodówce. Ale lepiej jest po prostu użyć już schłodzonych jogurtu, moreli i porzeczek prosto z lodówki

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
Koktajle i smoothiesMorelePorzeczkiNa upałyJogurtMiódFit
Przepis własny.