Wspaniały, jagodowo-malinowy sernik na zimno, z pełną owoców galaretką. Jest pyszny, lekki, bardzo mocno owocowy i dodatkowo kolorowy. Taki jagodowy sernik na zimno z malinową galaretką prezentuje się pięknie i na pewno zasmakuje każdemu fanowi serników bez pieczenia, a także jagód i malin.
Zamiast galaretki malinowej możecie użyć takiej o smaku owoców leśnych, ale przeważnie ma ona ciemniejszy, bardziej “brudny” kolor. Dlatego polecam żyworóżową galaretkę malinową. W przepisie używam opakowania galaretki o wadze 75 g przeznaczonej na 500 ml wody, więc teoretycznie wystarczyłoby jedno opakowanie na podane przeze mnie 450 ml. Jednak zachęcam do użycia 1 i 1/2 opakowania, a nawet 1 i 3/4, by otrzymać bardziej gęstą i zwartą galaretkę. Taka będzie też wytrzymalsza podczas upałów.
Do serników pieczonych polecam własnoręcznie mielenie prawdziwego twarogu. Natomiast przy sernikach a zimno, a więc i w tym wypadku, jak najbardziej sprawdzi się już zmielony twaróg z wiaderka.