Przepyszny jesienny tort jabłkowy z kajmakiem i kremem z mascarpone. Tort jest wilgotny, dzięki najlepszym blatom do tortów, które są stabilne i mokre.
Dodatkowo przełożenie go musem z prażonych jabłek oraz kajmakiem powoduje, ze ciasto nabiera wilgoci i miękkości. Kajmak perfekcyjnie pasuje do jabłek i cynamonu, a waniliowy krem z mascarpone i śmietanki przełamuje całość.
Tort jest łatwy w przygotowaniu, bo te blaty nie mają ryzyka zakalca i wykonuje się je bardzo szybko. Podobnie inne składniki tortu nie powinny Wam sprawić trudności w przyrządzeniu, a gotowy kajmak z puszki, tylko upraszcza sprawę.
Koniecznie spróbujcie tego tortu na jesienne przyjęcia i spotkania na Halloween, Wszystkich Świętych czy świętowanie 11 listopada. Wasi goście będą zachwyceni, a jesienne barwy tortu i błyszczące jabłka, które go dekorują, będą dodatkową ozdobą stołu.