Idealne bułeczki hamburgerowe – mięciutkie, pachnące, lekko maślane, puszyste. Domowe Hamburger Buns, to najlepsze co możecie zrobić dla swojego hamburgera ;) Nie zawierają żadnych polepszaczy i chemii, mają wyśmienity smak, a robi się je bardzo prosto – nie ma sensu kupować gotowych. Tym bardziej, że te bułki, podobnie jak inne drożdżowe wypieki, świetnie się mrożą, tak więc możecie przygotować większą ilość na zapas.
Przepis w sam raz na nadchodzący sezon grillowy – bułeczki hamburgerowe sprawdzą się idealnie do wszelkich burgerów, tych mięsem i wegetariańskich, ale także innych kanapek – po prostu jako klasyczne, miękkie bułeczki śniadaniowe.
Jak większość wypieków drożdżowych, te bułeczki wymagają podwójnego wyrastania – dajcie im zatem ładnie wyrosnąć, a będą puszyste i doskonałe.
Bułki są dość duże – mają wielkość klasycznych bułek hamburgerowych. Jeśli chcecie zrobić mini hamburgery to podzielcie ciasto na więcej części.