Puszyste, pachnące i proste w przygotowaniu bułeczki brioszki do odrywania. Nie ma nic lepszego niż dom pachnący maślanym, drożdżowym wypiekiem! Te bułeczki przygotujecie bez problemu – proste ciasto drożdżowe i formowanie kulek nie trwa długo, a efektem są puszyste wyrośnięte bułeczeki.
Brioszki są idealne na śniadanie – maślana bułeczka smakuje świetnie z masłem, serem żółtym i szynką. Świetnie smakują też z jajkiem na miękko czy jajecznicą. A brioszka z dżemem czy konfiturą to już klasyka. Sprawdzą się też po portsu jako przekąska czy podwieczorek. A jeśli jakimś cudem bułeczki się uchowają przez dłuższy czas, to czerstwe brioszki możecie wykorzystać do zrobienia tostów francuskich z patelni lub angielskiego puddingu chlebowego.
Nie wspominając, że gotowe brioszki świetnie się mrożą – jak większość ciast drożdżowych.