Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Najlepszy sposób wykorzystania świeżych nowalijek.

Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie.

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

na 2 duże porcje

Składniki

  • 250 g sera białego twarogowego półtłustego
  • 70 g rzodkiewek
  • 10 g szczypiorku lub zielonej cebulki
  • 1 i 1/2 łyżki śmietany 18%
  • 1/4 łyżeczki soli

Wykonanie

  • z rzodkiewek odkroić końcówki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać
  • twaróg rozgnieść widelcem, a następnie wymieszać ze śmietaną i solą na w miarę gładką masę
  • wmieszać szczypiorek i rzodkiewkę. Można wmieszać większą część nowalijek, a trochę zostawić do posypania twarożka z wierzchu, by ładniej się prezentował
  • najlepiej podawać z pieczywem
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Przepis własny

Zobacz także

Komentarze

comments powered by Disqus


Lubisz? :)