by Katarzyna Anders

Koktajl malinowo-bananowy z miodem

Koktajle i smoothiesBananyMalinyNa upałyKefirMiódFit

Koktajl z malin, bananów i kefiru z dodatkiem miodu. Odżywczy, energetyzujący, świetny na kaca i osłabienie.

Idealny na zimę i wczesną wiosnę, by się wzmocnić i dostarczyć sobie witamin, a ponieważ maliny w koktajlu są mrożone, można go zrobić o każdej porze roku.

Koktajl jest też świetny na kaca: miód ułatwia wydalanie toksyn z organizmu, maliny zawierają dużo witaminy C i witamin z grupy B, banan dostarcza energii i uspokajającego magnezu, a zbawienne działanie kefiru jest znane chyba wszystkim imprezowiczom ;)

Z tych samych powodów koktajl jest świetny na pochorobowe osłabienie i wzmocnienie organizmu po kuracji antybiotykami.

Koktajl malinowo-bananowy z miodem – przepis

Porcja

na ok. 600 ml, tj. na 3 małe lub 2 duże porcje

Składniki

  • 400 g kefiru
  • 1 średni banan
  • 80 g malin
  • 1 łyżka miodu

Wykonanie

  • obrać banana
  • w blenderze przystosowanym do miksowania mrożonych owoców umieścić kefir, banana, maliny i miód
  • zmiksować na wolnych obrotach
  • rozlać do szklanek i podawać

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
Koktajle i smoothiesBananyMalinyNa upałyKefirMiódFit
Przepis własny