Koktajl malinowo-bananowy z miodem

Koktajl malinowo-bananowy z miodem

Koktajl z malin, bananów i kefiru z dodatkiem miodu. Odżywczy, energetyzujący, świetny na kaca i osłabienie.

Idealny na zimę i wczesną wiosnę, by się wzmocnić i dostarczyć sobie witamin, a ponieważ maliny w koktajlu są mrożone, można go zrobić o każdej porze roku.

Koktajl jest też świetny na kaca: miód ułatwia wydalanie toksyn z organizmu, maliny zawierają dużo witaminy C i witamin z grupy B, banan dostarcza energii i uspokajającego magnezu, a zbawienne działanie kefiru jest znane chyba wszystkim imprezowiczom ;)

Z tych samych powodów koktajl jest świetny na pochorobowe osłabienie i wzmocnienie organizmu po kuracji antybiotykami.

Koktajl malinowo-bananowy z miodem

na ok. 600 ml, tj. na 3 małe lub 2 duże porcje

Składniki

  • 400 g kefiru
  • 1 średni banan
  • 80 g malin
  • 1 łyżka miodu

Wykonanie

  • obrać banana
  • w blenderze przystosowanym do miksowania mrożonych owoców umieścić kefir, banana, maliny i miód
  • zmiksować na wolnych obrotach
  • rozlać do szklanek i podawać
Koktajl malinowo-bananowy z miodem

Przepis własny

Zobacz także

Komentarze

comments powered by Disqus


Lubisz? :)