Kanapka z pulled pork, sosem BBQ i surówką coleslaw - przepis
porcje dla 9 osób
Składniki
- około połowa porcji szarpanej wieprzowiny z przepisu
- 9 bułek hamburgerowych
- porcja surówki coleslaw z przepisu
- porcja sosu barbecue z przepisu
Wykonanie
- przygotowuj wszystkie składniki według przepisów: wolno upiecz szarpaną wieprzowinę, upiecz domowe bułeczki hamburgerowe, zrób surówkę coleslaw, przygotuj domowy sos barbecue
- szarpaną wieprzowinę możesz dać zimną lub podgrzać ją w głębokiej patelni, podlewając niewielką ilością wody
- bułki przekrój na pół. Możesz dodatkowo zgrillować ich wnętrze na normalnym grillu, w piekarniku z funkcją grilla lub na tosterze
- szarpaną wieprzowinę możesz wymieszać z sosem barbecue, albo układać w kanapce i dopiero polewać sosem – ja właśnie tak robiłam
- na dolnej połówce bułki nałóż sporo wieprzowiny, polej łyżką sosu barbecue, nałóż kopiastą łyżkę surówki coleslaw i zamknij bułkę
- podawaj od razu – szczególnie jeśli serwujesz wieprzowinę na ciepło

