by Katarzyna Anders

Sałata z pomidorami i fetą

Sałatki i surówkiGrillPomidorySałataFetaSałatki wegetariańskieFit

Najprostsza i najsmaczniejsza letnia sałatka z soczystych pomidorów malinowych, sałaty i sera feta.

Idealna przekąska, a nawet lekki obiad na upalny dzień. Latem jem ją na okrągło :)

Cały jej smak zależy od dobrej jakości składników – dobra prawdziwa feta, świeża sałata, ale przede wszystkim soczyste i pełne aromatu pomidory malinowe lub bawole serca sprawią, że sałatka będzie przepyszna.

Sałata z pomidorami i fetą – przepis

Porcja

2 porcje

Składniki

  • 3 średnie lub 2 duże pomidory malinowe lub bawole serca
  • 100 g sera feta
  • 1/2 główki sałaty masłowej

do polania i posypania

  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Wykonanie

  • sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki
  • pomidory obrać (ale nie trzeba, jak wolicie) i pokroić na cząstki, np. “ósemki” lub “szesnastki” zależnie od wielkości
  • na talerzach rozłożyć sałatę, następnie pomidory i posypać wszystko pokruszoną fetą
  • sałatkę polać oliwą, posolić i popieprzyć
  • podawać od razu

Zainspirował Cię ten wpis? Daj mi znać!

Wrzuć zdjęcie i oznacz @fotokulinarnie na Instagramie.

Mam na imię Kasia i jestem autorką tego bloga, twórczynią przepisów i fotografką kulinarną. Zostańmy w kontakcie przez social media i mojego newslettera!

Dołącz do społeczności tysięcy fanów!

Bądź zawsze na bieżąco z pysznymi przepisami i smakowitą fotografią!

Instagram
Pinterest
Udostępnij ten wpis
Sałatki i surówkiGrillPomidorySałataFetaSałatki wegetariańskieFit
Przepis własny